Украинският национал Роман Яремчук премина от Бенфика в Брюж за 16 милиона евро, обявиха във вторник за сделката от двата клуба.

26-годишният нападател подписа договор с белгийския клуб до 2026 година, разкриха от Брюж, който ще играе в групите на Шампионската лига.

Освен трансферната сума договорът между двата клуба предвижда и още изплащане на 3 милиона евро при постигане на определени спортни цели, уточниха от португалския клуб, който също ще участва в Шампионската лига.
       
Това е рекорден входящ трансфер в историята на белгийското първенство.

Яремчук, който има 39 мача за националния тим на Украйна и 13 гола, не успя да се наложи трайно в състава на "орлите" от Лисабон и се връща в първенство, което познава добре заради престоя си в Гент между 2017 и 2021 година. 

През миналия сезон той накара да се говори за него, като след гол в Шампионската лига срещу Аякс показа черна фланелка, на която бе изобразен гербът на Украйна. Централният нападател заяви след мача, че иска да подкрепи родината си в условия на напрежение с Русия, като ден по-късно руснаците нахлуха в Украйна.