Бившият треньор на ЦСКА Луиджи Симони настоява да получи титлата в Серия А за сезон 1997/1998, когато беше наставник на Интер.

Нерадзурите бяха много близо до спечелване на Скудетото, но останаха в подножието на върха, след като загубиха по спорен начин от Ювентус с 0:1.

В прекия двубой за титлата Марк Юлиано от Юве отне топката от Роналдо от Интер след твърдо единоборство, като нарушение не бе свирено, бианконерите направиха бърза атака, при която получиха дузпа и спечелиха срещата.

На Ювентус вече бе отнето шампионското отличие за 2006 година, заради манипулиране на резултати от мачовете и корупция, Джиджи Симони настоява и титлата от 1998 година да им бъде взета и дадена на Интер, на който той бе треньор.

„Отделно от ситуацията с Роналдо, на този ден на Деле Алпи, нашият прогрес беше нарушаван от много други инциденти”, каза Симони.

„Плюс това, ние трябва да кажем, че през този период, заедно със съмнителните реферски отсъждания, Ювентус беше разследвани и за допинг, след като Зденек Земан би алармата”, конкретизира се бившият наставник на Интер и ЦСКА.

Медиите в Италия обаче припомнят, че разследването показа, че използваните от футболистите на бианконерите субстанции са били разрешени и според правилата на футбола.