Бившият нидерландски футболен национал Куинси Промес е разследван от властите в родината си по обвинение за трафик на наркотици, съобщи Ройтерс.

31-годишният нападател, който има 50 мача с националния екип на "лалетата", е заподозрян за участие в схема за внос на 1360 килограма кокаин в Нидерландия или Белгия в две пратки през 2020 година.

Промес, който в момента играе за руския Спартак Москва, трябва да се яви на изслушване на 5 юни (понеделник), но не се очаква да го направи, коментират местни медии.

Роденият в Амстердам футболист е обвиняем и по друг случай за насилие отпреди три години. Промес дори беше арестуван в края на 2020 година заради инцидент през юли, при който е наръгал с нож свой братовчед по време на свада при семейно събиране в нидерландското градче Абкуде. Той отрече обвинението и беше освободен до завършване на разследването, след което прокуратурата го обвини в опит за убийство и поиска ефективна присъда от 2 години затвор. В следствие на нови доказателства в средата на март тази година обвинението беше смекчено до нападение с нанасяне на телесна повреда. 

Промес трябваше да се яви в съда по случая първо през октомври 2022 година, а след това и в началото на март, но не го направи, а предпочете да остане в Русия, с която Нидерландия няма договор за екстрадиция./ БТА