Мениджърът на германския национален отбор Оливър Бирхоф увери привържениците на тима, че Германия ще излезе само за победа в мача срещу Чехия, въпреки че момчетата на Йоаким Льов вече се класираха за Евро 2008.

„Ще играем, за да спечелим срещу чехите, тъй като това би бил един доста престижен успех и разбира се, за да останем на върха в групата. Винаги искаме да показваме най-доброто от себе си”, заяви 39-годишният бивш нападател.

„Всичките ни състезатели са силно мотивирани, това си личи по начина, по който тренират. Намират се в отлична форма и са готови за срещата утре”, продължи Бирхоф.

Позитивното настроение в немския лагер бе споделено и от Лукас Подолски, който влезе като резерва при нулевото равенство с Ирландия: „Очаквам с нетърпение предстоящия сблъсък. Той ще бъде голям тест за мен, в който ще мога да отново да се докажа. Ще дам всичко от себе си, искрено се надявам, че ще успея да вкарам и гол. Разбира се, по-важно от това е цялостното представяне на тима, особено пред нашите фенове.”