Крейг Белами изрази съжалението си за това, че преди две години напусна Манчестър Сити. Нападателят на Кардиф бе откровен и призна, че сам е виновен за провалената възможност.

През 2009 година тогавашният мениджър на „гражданите“ Марк Хюз брои 14 милиона паунда, за да подпише с уелсеца, който обаче се оказа ненужен след идването на Роберто Манчини.

„Не разбирам защо той се отнасяше с мен по този начин“, каза Белъми по адрес на италианския специалист. „Работил съм с хора като сър Боби Робсън в Нюкасъл, който ме научи как да бъда и футболист, и човек. Той го постигна, въпреки че по онова време бях доста егоистично хлапе. Хлапе, което предаде един велик мъж с някои от нещата, които направи.“

„Манчини беше различен, но и аз определено можех да се постарая повече. Може би трябваше да бъда по-открит, но след като Спарки (Марк Хюз – б.р.) си тръгна, аз се затворих в себе си. Исках нещата да останат същите и да не се променят, но всъщност всичко се преобърна. Просто млъкнах и оставих нещата да си вървят. Типично“, добави той.

„Манчини реши да не упорства с мен, защото можеше просто да си купи някой друг и точно това се случи. Но аз съжалявам за това. Можеше да се получи. Този път аз оплетох конците“, завърши Белъми.