Атлетико Мадрид се раздели с мексиканския си треньор Хавиер Агире, като според част от медиите той е бил уволнен, а според други е подал оставката.

Часове след отстраняването на Агире, ръководството проведе успешни преговори с бившия вратар на клуба Абел Ресино, който досега беше начело на втородивизионния Кастельон.

Причината за отстраняването на Агире от поста са слабите резултати в последно време. След силния период в края на 2008-а година, когато тимът беше реален претендент за място сред първите четири, се получи срив. От началото на новата година Атлетико няма победа, а последното поражение беше тази неделя с 1:2 на собствен терен от Валядолид.

„Ние се спряхме на Абел Ресино, защото смятаме, че той е правилното решение за нашия клуб в настоящата ситуация”, обяви президентът Енрике Сересо пред радио Кадена Сер.

Няколко часа преди да бъде уволнен Агире заяви пред медиите, че не смята да напуска преди да изтече договора му, от който има две години и половина. Той пое Атлетико от 2006-а година, след като направи успешно представяне като треньор на доста по-скромния състав на Осасуна.