Халфът Джон Оби Микел се смяташе за сигурен напускащ Челси заради огромната конкуренция на поста му. Тези слухове се засилиха особено след пристигането на шампиона с Лестър Н'Голо Канте. Но нигерийският национал не смята да си тръгва, а ще се бори до последно за мястото си. 

"Определено оставам в Челси и нямам никакво намерение да ходя където и да било. Ще давам всичко най-добро от себе си за отбора, както съм го правил всеки път досега. Искам да помогна на тима за всяка победа, за всяка точка, за всяка една възможна малка битка по пътя към върха."

"Вече 10 години съм тук и правя това на всяка тренировка. За това време съм в една и съща съблекалня, в една и съща страхотна обстановка. Собственикът е чудесен, всички тук са ми като семейство", сподели Оби Микел в интервю за вестник "Ивнинг Стандард". 

Нигериецът има още две години от контракта си и има намерение да го изпълни докрай. Смяташе се, че може да заиграе в Италия, откъдето имаше запитвания за него, но в крайна сметка намеренията му са други и той иска да остане на "Стамфорд бридж" и да се бори за мястото си.