Титулярният страж на Стоук Сити Асмир Бегович е изразил желание да премине в Ливърпул през лятото, съобщиха медиите в родната му Босна и Херцеговина.

Медиите там пишат смело, че националът ясно е заявил, че ще се присъедини към мърсисайдци още преди старта на подготовката. „Ще започна тренировки на 10 юли, заедно с всички играчи на Ливърпул“, цитират го изданията в балканската държава.

Те предполагат, че в такъв случай „грънчаните“ ще се насочат към талантливия 19-годишен вратар на Твенте Тимо Плател, въпреки че вече си уредиха подписа на английския младешки национал Джак Бътланд.

25-годишният Бегович пък не се опита да отрече спекулациите и каза: „Още не сме говорили с ръководството, но това ще се случи до края на седмица, за да избистрим плановете си.“

„Всички слухове са хубави и ме ласкаят, но докато Стоук ме иска, аз ще изпълня договора си. Щастлив съм тук и отчаяно искам да тласна клуба напред, докато се движим в правилната посока. Имам обаче и амбиции да играя на най-високо ниво и ще се възползвам, ако такъв шанс ми се открие“, добави вратарят.