Третодивизионният Лейтън Ориънт се добра у дома до равенство 1:1 срещу Арсенал в среща от петия кръг за турнира на Купата на Англия и си осигури преиграване на Емирейтс, а и шанс да се класира за 1/4-финалите, където победителят от сблъсъка ще гостува на Манчестър Юнайтед.

Домакините показаха, че духът на най-стария футболен турнир е жив, след като се бориха до последно и успяха да стигнат до хикса в 89-ата минута, въпреки че в състава на Арсен Венгер фигурираха имената на доста от титулярите.

Двата тима завършиха първото полувреме при резултат 0:0 и изпълнилите до краен предел Мачруум Стейдиъм на 9000 зрители започнаха да вярват, че чудото може да се случи.

В 53-ата минута обаче Томаш Росицки вкара с глава и успя да поохлади ентусиазма на феновете на средняка от Лига Едно.

Домакините от Лейтън Ориънт обаче демонстрираха увереност в силите си имаха отличен шанс да изравнят в 83-ата минута, след като Алекс Ревъл шутира от точката на дузпата, но Себастиан Скилачи самоотвержено се хвърли към топката и изби с глава пред голлинията.

В 87-ата Андрей Аршавин можеше да вкара втори гол за артилеристите и да реши всичко, но диагоналният удар на руснака се удари в страничната греда.

В 89-ата минута французинът Йонатан Техуе записа със златни букви името си в историята на Лейтън Ориънт, след като финтира двама защитници на Арсенал и стреля точно във вратата на Мануел Алмуния за крайното 1:1.

Така играчите на скромния лондонски тим стигнаха до преиграване на Емирейтс и имат шанс да се класират за 1/4-финала, в който на Олд Трафорд ги чака Манчестър Юнайтед, разбира се, ако първо победят артилеристите.