Манчестър Сити се класира за 1/8-финалите на ФА Къп, след като не срещна никакви проблеми срещу Нотс Каунти. Двубоят, който се игра на “Сити ъф Манчестър” завърши с класическа победа 5:0 за “гражданите”. Две от попаденията реализира Патрик Виейра, а по един вкараха Карлос Тевес, Един Дзеко и Майка Ричардс.

Старши треньорът на Манчестър Сити Роберто Манчини заложи в атаката на струващия 27 милиона паунда Един Дзеко. Играчът бе подпомаган в нападение от Давид Силва и Марио Балотели.

“Гражданите” надиграха категорично своя съперник, като първото попадение в мрежата на Нотс Каунти падна в 37-та минута на срещата. Патрик Виейра успя да засече топката и да реализира за 1:0, след като засече центриране от корнер.

В 59-та минута Виейра отчая тотално съперника, след като реализира втория си гол в мача. Последният гол в мача, който сложи край на спора реализира резервата Карлос Тевес, но не без помощта на Един Дзеко.

В края на мача домакините бяха тотален господ на случващото се на терена. В 90-та минута новото попълнение Един Дзеко вкара след асистенция на Карлос Тевес, който свърши голяма част от работата за гола. В даденото от съдията продължение крайният резултат от 5:0 оформи Майка Ричардс.

На 2 март, в следващия етап Манчестър Сити, ще се изправи срещу Астън Вила.