Динамо Киев успя да победи мултимилионния състав на Манчестър Сити с 2:0 в първата среща между двата отбора от 1/8-финалите на Лига Европа. По този начин Шевченко и компания направиха важна крачка към класирането в следващата фаза, докато “гражданите” са пред угрозата да отпаднат от надпреварата, въпреки сериозните си амбиции за спечелване на трофея.

В Киев домакините направиха отличен мач, в който не допуснаха нито една грешка в защита и съвсем заслужено стигнаха до комфортния аванс преди реванша.

Резултатът бе открит в 25-а минута, когато точен бе звездата на Динамо Андрий Шевченко. Ярмоленко получи топката от тъч и центрира към близката греда. Там опитният Шева се пребори за топката с Александър Коларов и от близко разстояние вкара във вратата на Джо Харт за 1:0.

В 77-а минута Олег Гусев оформи крайното 2:0 след страхотно изпълнение. Центрирана топка бе отклонена от главата на Компани, за да попадна в Гусев. Той веднага пое на гърди, след което с удар от воле от около 12 метра не остави никакви шансове за Харт.

До края на мача Сити се опита да стигне до гол, но това така и не стана. Реваншът в Манчестър е след седмица, а “гражданите” ще се борят за победа с три гола, ако искат да продължат напред.