ПСВ Айндховен и Глазгоу Рейнджърс завършиха наравно 0:0 в първа осминафинална среща от Лига Европа, играна в Холандия. На „Филипс стейдиъм”, нямаше съмнение кой от двата състава диктува хода на събитията, като ПСВ имаше куп положения, но в крайна сметка не успя да пробие отбраната на шотландците.

Българският национал Станислав Манолев изигра пореден отличен мач като титуляр за ПСВ, като сновеше непрекъснато по дясното крило, и често опитваше да се намеси в атаките, но както и съотборниците си, нямаше никакъв късмет.

Фред Рутен разчиташе на много нападателна схема, с очевидната цел да играе атакуващ футбол, но отбраната на Рейнджърс до такава степен не трепна, че неутрализира всички опасности с перфектната си подредба.

ПСВ стартира с четирима в атака – Джуджак, Ленс, Берг и Тойвонен, като последният играеше зад нападателя. Домакините изпробваха всички пътища – и по крилата, и през центъра, но във всички ситуации в ранен етап Рейнджърс убиваше скоростта. В доста моменти от двубоя, Айндховен бе с осем-девет играчи в половината на съперника.

Най-много положения пропиля Джърмейн Ленс, но най-чистото бе на Маркус Берг, който в отлична ситуация стреля на половин метър покрай страничната греда.

Рутен направи и две промени с явна цел да освежи атаката, като пусна в игра Дани Коверманс и Отман Бакал. И те обаче се натъкнаха на непреодолимата шотландска стена.

Рейнджърс опита цифром и словом четири атаки за 90 минути, като дори и не опита финален щурм с контраатаки, за да търси безценен гол на чужд терен.

Реваншът е на 17 март в Шотландия.

szólj hozzá: Psv0-0Ran