Отборът на Челси нанесе първа загуба на Арсенал за сезона. „Сините“ надделяха с 2:1 в лондонското дерби от шестия кръг на английската Висша лига, което се игра на стадион „Емиратс“.

Тимът на Роберто Ди Матео откри резултата след прекрасен гол на Фернандо Торес. Испанецът се разписа в 20-ата минута, когато се пребори за топката с Лаурен Косчелни в наказателното поле след центриране от фаул на Хуан Мата. Арсенал се върна в мача с прекрасен гол на Жервиньо. Победният гол за Челси вкара Мата, който стреля от фаул, топката докосна крака на Косчелни и влетя в мрежата на домакините.

Двубоят на „Емиратс“ започна по-силно за гостите от Челси, които по-често гледаха към вратата на своя противник и организираха по-опасните атаки. Усилията на „сините“ бяха възнаградени след 20 минути игра. Челси стигна до свободен удар пред вратата на домакините, а зад топката застана Хуан Мата. Испанецът центрира прецизно в наказателното поле, където Фернандо Торес се справи с опеката на Косчелни и стреля от въздуха, за да открие резултата.

Минути преди края на първата част домакините изравниха след образцова атака отдясно. Алекс Окслейд-Чембърлейн получи топката отдясно и центрира по земя към Жервиньо, който бе оставен непокрит, овладя и с мощен шут под гредата не остави шансове на Петър Чех.

Победният гол за Челси дойде в 53-ата минута. След поредния свободен удар пред вратата на Арсенал, Мата пробва да центрира в наказателното поле, където Косчелни се опита да играе с топката, но твърде неуспешно. Коженото кълбо докосна крака на бранителя и се оплете в мрежата на вратаря Манон.

След този успех „сините“ продължават да водят във временното класиране с актив от 16 точки от шест мача, Арсенал засега остава пети в подреждането с 9 точки.