Звездата на Арсенал Робин Ван Перси призна, че тимът му не е заслужавал трите точки при визитата си на Ливърпул в дербито от поредния кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Арсен Венгер бяха тотално надиграни от „червените“, но в крайна сметка с два гола на Ван Перси, гостите си тръгнаха с ценния успех.

Отборът на Ливърпул бе този, който диктуваше темпото почти през целия мач, но разконцентрираните действия на нападателите в червено струваха скъпо на домакините. В крайна сметка срещата на „Анфийлд“ приключи при резултат 2:1 в полза на Арсенал, а попадението за Ливърпул бе автогол на защитника на „артилеристите“ Лаурен Косчелни.

„Тази победа означава много. Да отбележиш на „Анфийлд“ е нещо голямо, защото „Анфийлд“ е внушителен стадион“, коментира след мача холандския национал.

„Горд съм с това, което направих, но повече съм горд от тази победа. Ако трябва да бъда честен, не мисля, че я заслужавахме, защото Ливърпул игра по-добре. Сега сме десет точки пред тях и чакаме да видим какво ще направят Тотнъм утре. Това е една голяма победа за нас“, призна още Ван Перси.

Двата гола на нападателя днес са първи на сметката му на стадион „Анфийлд“. Домакините пък регистрираха първа загуба като домакин от месец май миналата година.