Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал отвърна на многото критики, които получава от клубните легенди Пол Скоулс и Гари Невил. Холандецът изрази мнение, че хора „извън общността на Юнайтед“ не бива да дават оценки за представянето на тима.

Двамата англичани определено са критично настроени към опитният специалист, който пое тима след катастрофалния минал сезон, оставил „червените дяволи“ извън евротурнирите. Макар стартът на Ван Гаал да не беше обещаващ, напоследък тимът бележи прогрес и записа пет поредни победи в първенството.

„Не мисля, че някой, който живее извън общността на Манчестър Юнайтед, може да съди за това как се справяме. Неговото мнение не се опира върху никакви факти“, отсече холандецът.

„Аз анализирам напълно как вървим, а другите не разполагат с факти. Не слушам какво се говори по английската телевизия“, допълни той, препращайки към кариерите на Скоулс и Невил като анализатори.

Ван Гаал също така изрази симпатиите си към мениджъра на Ливърпул Брендън Роджърс, с който ще се видят отблизо в неделя на „Олд Трафорд“ за голямото дерби на английския футбол. „В последните си мачове Ливърпул просто нямаше късмет. Като мениджър трябва да преживееш това. Ние взехме последните си 5 мача въпреки огромният лист с контузени играчи и това ме прави доволен. Трябва да отдадеш нужното на футболистите за подобно постижение, защото не е лесно“, допълни наставникът на Юнайтед.