Легендарният бранител на Манчестър Юнайтед Гари Невил стана поредният, който разкритикува „червените дяволи“ за продажбата на Дани Уелбек в Арсенал.

Английският национал премина на „Емирейтс“ срещу 16 милиона паунда в последния ден от летния трансферен прозорец, за да освободи място за идването на Радамел Фалкао. Невил, който е играл заедно с 23-годишния играч, докато последният се изявяваше още за юношите на Юнайтед, смята, че сделката е страхотен удар за „артилеристите“.

„Още но мога да разбера защо го продадоха“, каза помощник-треньорът в националния отбор на Англия. „След всички пари, платени през лятото, като се има предвид, че работих с него през последната седмица, се питам едно – защо само 16 милиона паунда?“

„През лятото купихме леви и десни бекове, които струваха по 15 милиона лири. Как так Арсенал взе Уелбек за 16 милиона?“

„Още не мога да го проумея, този трансфер е странен. Говорим си за централен нападател, с който всъщност помагаме на директен конкурент, някой, който ще се бори за третото и четвъртото място с Юнайтед през този сезон. Наистина ми е трудно да открия логиката в тази сделка“, завърши Невил.