Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс изрази притеснение, че местният съперник на "червените дяволи" - Манчестър Сити вече се превръща в предпочитания отбор за младите футболисти в района на Манчестър.

Бившият вече футболист сподели, че когато той е бил младо момче, децата са мечтали да играят за Манчестър Юнайтед, докато в днешно време нещата се обръщат в полза на "гражданите".

В своята колонка във вестник "Индипендънт" Скоулс написа: "Когато бях дете, сред момчетата, с които играех футбол, въпросът бе, дали Манчестър Юнайтед ще иска да те привлече, а Манчестър Сити изобщо не беше вариант."

"Юнайтед не трябваше да ни убеждава или да ни предлага някакви стимули. Ние сами отивахме при тях."

"30 години по-късно, картинката в Манчестър е много по-различна и като фен на Юнайтед, това ме притеснява."

"Опитвайки се да гледам от неутрална гледна точка, трябва да кажа, че това, което Сити постигна, е впечатляващо и тяхното влияние върху детско-юношеската сцена в Манчестър започна дълго преди откриването на Футболна Академия Сити тази седмица, събитие, което на някои места предизвика повече публичност отколкото Коледа."

"Юнайтед има фантастична история в създаването на играчи и винаги ще има момчета, които ще искат да дойдат в клуба. Въпросът е, дали те са достатъчно добри за първия отбор. Някои от настоящите момчета, които стигнаха дотам, като Пади МакНеър и Тейлър Блекет, се възползваха от кризата с контузии, но ще бъдат ли там в дългосрочен план? Джеймс Уилсън със сигурност има шанс да го направи."