Марио Балотели отбеляза първия си гол за Ливърпул в Премиършип и феновете на тима веднага бяха склонни да му простят за слабите игри и сушата до момента. Може би защото италианецът донесе важната победа с 3:2 над Тотнъм в последния кръг. 

Но вестник "Индипендънт" побърза да свали и Супер Марио, и феновете на мърсисайдци на земята. Изданието изчисли колко струват попаденията на италианския национал досега на "червените" във всички турнири. 

Освен срещу "шпорите", Балотели се разписа още срещу Суонси за Купата на Лигата и Лудогорец в Шампионската лига. Цифром и словом три попадения. Във всички турнири. А за него бяха платени 16 млн. паунда на Милан през лятото. 

Освен това заплатата му е 110 хил. паунда на седмица. До момента само като възнаграждения той е взел близо 3 млн. паунда. Затова от "Индипендънт" правят простата сметка, че от началото на сезона всеки гол на Супер Марио с екипа на Ливърпул е струвал над 6 млн. паунда на клуба му. 

"Съжаляваме, ако сме направили така, че да развалим празника на Марио и феновете му. Но просто нека не забравяме приноса му за отбора до момента и да мислим, че изведнъж той е станал ударът на сезона", написаха в материала си за Балотели от авторитетния вестник.