Марио Балотели счупи каръка! Нападателят на Ливърпул отбеляза победното попадение за тима си в битката с Тотнъм на "Анфийлд" и така донесе трите точки на мърсисайдци след 3:2. 

"Червените" на два пъти повеждаха, но гостите изравняваха. За да дойде звездният миг на италианеца в заключителните минути, който оформи победата на своя тим и му донесе важните три точки срещу пряк съперник. 

Мачът ще се запомни и с връщането в титулярния състав на домакините на Даниел Стъридж. Английският национал се завърна в стартовите 11 след дълго лечение на травма и беше най-активният в началото. 

Той имаше шанс да открие в началото, но не съумя, а в 10-та минута Стивън Джерард стреля неточно от пряк свободен удар. Но натискът на домакините даде резултат в началото на двубоя, защото те откриха още в 15-та минута. 

Тогава Лазар Маркович направи хубав солов пробив и се оказа в изгодна позиция срещу Юго Лорис. Ударът му не беше особено силен, но за сметка на това беше добре насочен. Стражът отби леко топката, но намесата му не беше добра и позволи резултатът да бъде открит - 1:0. 

Пет минути след това шанс за попадение се откри отново пред Стъридж, но самостоятелният му пробив приключи със слаб удар, а този път защитник се намеси подобаващо да му попречи да го стори. 

Отговорът на гостите обаче не закъсня. Въпреки че нямаха толкова много шансове, те се възползваха от една от първите си възможности за това. В 26-та минута Ерик Ламела намери страхотно Хари Кейн зад защитата и останалият сам срещу вратаря нападател отбеляза дежурния си гол, въпреки че Симон Миньоле отби леко топката. 

Това обаче не беше всичко в това спиращо дъха полувреме, поне откъм ситуации. Хари Кейн пропусна да направи обрата пълен в края на частта, а Джордан Айб изигра аматьорски хубава възможност и позволи на Лорис да спаси изстрела му от изгодна позиция. 

Точно преди почивката пък Стъридж се възползва от грешка в изчистването на топката от страна на Ян Вертонген и макар и с гръб, стреля с пета, за да прати топката в страничната греда на Лорис. 

Така равенството се запази до почивката, но малко след нея то беше нарушено. В 52-та минута Даниел Стъридж направи невероятен пробив и навърза цялата защита на Тотнъм. В последния момент преди да стреля беше спънат от Дани Роуз и реферът Фил Дауд даде дузпа. От нея Стивън Джерард беше безкомпромисен и резултатът стана 2:1. 

Но радостта на домакините не трая дълго. Още в 60-та минута Муса Дембеле изравни. Тогава Кристиян Ериксен стреля опасно от пряк свободен удар, Миньоле изби на крака на Хари Кейн, който преди изпълнението беше в пасивна засада, но реферът не я отчете. Англичанинът пусна успоредно на голлинията към Дембеле и той от един метър с гърди вкара за 2:2. 

Грешката на Тотнъм беше, че след този гол се отдръпна в защита и позволи на домакините да атакуват. Мърсисайдци искаха още една дузпа в 67-та минута, когато отново Стъридж се свлече в наказателното поле, но се доказа, че нарушение срещу него няма. 

Марио Балотели

източник: Gulliver/Getty Images

"Червените" продължиха да са по-активни и да търсят повече гола. И в крайна сметка стигнаха до него в 84-та минута. Тогава влезлият като резерва Адам Лалана намери перфектно Марио Балотели и оплюваният цял сезон италианец с ярост прониза мрежата за първи път този сезон в Премиършип, за да запуши устите на критиците. 

Така Ливърпул направи резултата 3:2 и го запази до края. Така мърсисайдци събраха 42 точки и се приближиха само на една от днешния си съперник в битката за Топ 4.