Селекционерът на последния съперник на България в квалификациите за Евро 2012 – Уелс - Гари Спийд не скри задоволството от представянето на отбора си при гостуването на Англия, загубено с 0:1, въпреки че драконите можеха да си тръгнат поне с хикс от Уембли.

В 76-ата минута на срещата резервата Робърт Ърншоу стреля над опразнената врата на домакините от границата на малкото наказателно поле, вместо да реализира за 1:1.

„Нямахме шанс. Играхме страхотно след почивката. Знаехме, че на този стадион и срещу отбора, който е четвърти в световната ранглиста, ще бъдем поставени под натиск. Създадохме положения и просто късметът ни изневери при положението на Ърншоу. Гарет Бейл също излезе сам срещу вратаря, но беше отсъдена засада, въпреки че той беше покрит с един метър”, каза Спийд.

„В този мач нещата не се развиха в наша полза, но съм горд с представянето на играчите. Бяхме уверени с топката през второто полувреме и то срещу един от водещите отбори, което е доста добре. Не дадохме много възможности на Англия.”

„Трябва да извлечем позитивите от тази среща за бъдещето, но сме наясно, че ни предстои много работа”, допълни уелският селекционер преди мачовете срещу Швейцария в Кардиф и срещу България с София на 7 и 11 октомври