Селекционерът на английския национален отбор по футбол Фабио Капело призна, че воденият от него тим е имал късмет да победи Уелс с 1:0 в европейска квалификация на Уембли снощи.

Единственото попадение в двубоя реализира Ашли Йънг в 35-ата минута, но домакините не впечатлиха и в определени периоди бяха тотално надиграни от съперника. С успеха все пак Англия се доближи на точка от класиране на финалите на първенството на Стария континент в Полша и Украйна през следващото лято.

Уелс пък пропусна отличен шанс поне за точка, след като в 76-ата минута резервата Робърт Ърншоу стреля над опразнената врата от границата на малкото наказателно поле.

„Мисля, че имахме късмет. Те направиха голям пропуск пред вратата (този на Ърншоу). В последните 15 минути имахме сериозни проблеми. Пасовете ни не вървяха, не пресирахме добре, липсваше скорост...За радост устояхме в тези минути”, каза Капело.

„Странно е, но като че ли губим увереност на Уембли. Някои играчи, които обичайно дриблират добре с топката и правят пробиви към вратата, тук не успяват. В този мач направихме само 4-5 добри центрирания в наказателното поле. Искам винаги да има по трима играчи пред вратата, а не само по един, както тази вечер”.