УЕФА по всяка вероятност няма да накаже мениджъра на Манчестър Сити Роберто Манчини за бурните разправии с рефера след края на мача от Шампионската лига срещу Аякс Амстердам (2:2).

Датският рефер Петер Расмусен не отсъди дузпа за задържане на Марио Балотели в наказателното поле на Аякс добавеното време, след като в 88-ата минута бе отменил гол на Серхио Агуеро за засада.

Тези отсъждания предизвикаха гнева на италианския специалист, който след последния съдийски сигнал нахлу на терена, за да търси обяснение от човека със свирката, а за капак на всичко Манчини се скара и с телевизионен оператор, който го снимаше.

„Нищо не е описано в докладите нито от делегата на мача, нито от съдията. Няма започната дисциплинарно производство“, обяви говорител на УЕФА.

Самият Манчини обясни какво си е говорил с датчанина: „Казах на рефера, че това беше гол. Не видях последната ситуация с Марио, но моите играчи казаха, че това е било дузпа.“

„Арбитърът и неговият екип бяха наистина жалки тази вечер. Операторът искаше да ме снима и ме следеше навсякъде по терена. Казах му да престане“, оправда се Роберто Манчини.