Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини даде лаконичен, но напълно изчерпателен коментар на равенството 2:2 срещу Аякс в Шампионската лига.

„Свърши се”, заяви италианецът.

Срещата започна изключително лошо за „гражданите”, които позволиха на гостите да отбележат два гола след ъглови удари преди изтичането на първите 20 минути. След това обаче с голове на Яя Туре и Серхио Агуеро те успяха да възстановят равенството, а в последните минути нов гол на аржентинеца бе отменен при спорни обстоятелства, като малко по-късно пък съдията Петер Расмусен не отсъди дузпа за очевидно нарушение срещу Марио Балотели в наказателното поле.

„Мисля, че играхме добре”, заяви Манчини. „Допуснахме два гола след корнери, но след тях заиграхме силно и мачът се промени. Създадохме много шансове.”

„Свърши се. Винаги вярвам в моя тим, но сега ще бъде много, много трудно. Остават ни два много по-сложни мача от този, които все пак ще се опитаме да спечелим. Ако вземем шест точки от тях, ще продължим напред и ще имаме шанс да спечелим Шампионската лига – просто е”, добави наставникът на Сити.

"Смятам, че реферът и неговият екип бяха много слаби днес. След края му казах, че вторият гол на Агуеро беше редовен. Не видях ситуацията за дузпата срещу Марио. Просто му казах, че това беше гол."

„И на „Сантяго Бернабеу имахме шанс да победим”, но допуснахме някои грешки. Срещу Аякс (в първия мач –б.р. )не беше по-различно – поведохме рано, а след това пропуснахме две-три възможности за втори гол. Същото се случи и тази вечер”, заключи Манчини.