Бившата лекарка на Челси Ева Карнейро се яви в сряда сутринта за първото съдебно заседание в съдебна битка срещу бившият наставник на тима Жозе Моуриньо и Челси.

Карнейро, беше подкрепена от съпруга си, а заседанието беше проведено пред старши съдия в London South Tribunal в Кройдън, Южен Лондон.

Лекарката твърди, че е уволнена неправомерно и е била подложена на полова дискриминация от страна на клуба и бившият вече наставник на "сините" Жозе Моуриньо.

Карнейро и Моуриньо се спречкаха по време на мача със Суонси. Тогава тя се появи на терена, за да окажа лекарска помощ на Азар, който напусна играта контузен.

По-късно тя е описана като "импулсивна и наивна" от Моуриньо.

Съдебното заседание идва, след като двете страни не успяха да постигнат споразумение, а следващото заседание вероятно ще се проведе през юни, ако двете страни не стигнат до договорка днес.

Изслушването в сряда е да позволи на двете страни да използват свидетелски показания и да оповестят документи, които могат да включват имейли и текстови съобщения от преди и след като Карнейро беше махната от първия отбор като лекар.

Карнейро иска обезщетение за полова дискриминация от Моуриньо, и обезщетение от футболния клуб Челси.