Защитникът на Бирмингам Мартин Тейлър говори за първи път пред медиите след инцидента с нападателя на Арсенал Едуардо да Силва миналата седмица.

„Ще бъда наистина щастлив, когато той се върне в игра за Арсенал и Хърватия и започне да вкарва голове отново,” сподели Тейлър. „Контузията му е ужасна. Но когато той се завърне, хората ще разберат, че такива неща просто се случват във футбола и не са необратими.”

Заради счупването, което получи на „Сейнт Андрюс” миналата събота, Едуардо ще пропусне и Европейското първенство през лятото. „Исках да го посетя след мача, но когато отидох в болницата, той все още се възстановяваше от операцията. Така че се видяхме в неделя и той се зарадва да ме види,” разказа Тейлър.

Бранителят призна, че е бил притеснен как Дуду ще реагира на визитата му. „Мислех си, че може би няма да иска да ме види, което би било разбираемо. Въпреки че имаше малка езикова бариера, исках да му се извиня, да му обясня, че не исках да му причиня нищо лошо и, че се надявам да се възстанови бързо. Той ме разбра и кимаше с глава. Наистина се зарадвах, че можем да комуникираме. Той очевидно е много силен мъж,” каза още Тейлър. „След това прочетох, че той също се е зарадвал и би искал отново да го посетя. И аз също бих се радвал да го видя отново.”