Изключително неприятна контузия прекъсна първия мач от 27-я кръг на английската Висша лига между Бирмингам и Арсенал. Още в третата минута Мартин Тейлър изрита зверски нападателя на „топчиите” Едуардо Да Силва и получи директен червен картон. Хърватският национал обаче остана да лежи на тревата, а съотборниците му с неистови жестове и викове призоваха лекарския екип.

„Арсенал потвърди, че Едуардо има счупване в долната част на левия крак и в момента се намира в болницата, където до час-два ще се вземе решение дали да претърпи операция,” обяви коментаторът на ББС преди минути.

 

Пред Скай Спортс пък физиотерапевтът на Арсенал Гари Левин бе категоричен, че Едуардо няма да може да играе на Европейското първенство през това лято.

 

Фотографите на мястото на събитието веднага сравниха контузията с тази, която получи нападателят на Манчестър Юн Алън Смит през 2006 година в мач срещу Ливърпул за ФА Къп.

 

Нито една телевизия, предаваща мача, не показа повторение на ситуацията. Това, плюс кислородната бутилка, прикрепена към Едуардо, предполага наистина изключително неприятна контузия. Голмайсторът бе изнесен на носилка, след като седем минути медиците му оказваха първа помощ. След това той бе откаран с линейка в болница Сели Оук.

Със сигурност травмата ще помрачи и празника на нападателя, който в понеделник ще навърши 25 години.