Нападателят на Арсенал Едуардо Да Силва започва борбата за спасение на кариерата си, след като в събота кракът му бе счупен от защитника на Бирмингам Мартин Тейлър. Хърватският национал бе трансфериран в болница в Лондон, след като бе опериран в Бирмингам.

Вчера той говори и за първи път след драмата на „Сейнт Андрюс”. „Не помня много добре инцидента. Не искам да виждам какво се е случило, нито по телевизията, нито във вестниците. Последното, което си спомням е, че с падането си погледнах към крака си и той бе обърнат в противоположна посока. Оттам вече не помня нищо. Нещастна ситуация, но такива неща се случват във футбола,” каза Едуардо.

„В момента не съм сигурен какви точно са щетите и колко дълго няма да мога да играя, но знам, че до края на сезона няма да играя за Арсенал, както и че няма да съм готов навреме за Европейското първенство през лятото. Но не се тревожа за това. Концентрацията и решителността ми са насочени към това възможно най-бързо да се възстановя. Решен съм да преодолея тази контузия,” твърдо обяви Дуду.

„Бих искал да благодаря на медицинския щаб в Арсенал за усилията им, както и на персонала в болница „Сели Оук”, където бе извършена операцията в събота. Всички там направиха и невъзможното, за да се почувствам по-добре. Благодаря и за всички съобщения, които получавам в подкрепа, както и на семейството си, което е неотлъчно до мен,” завърши Да Силва.