„The Daily Mirror” разкрива каква всъщност е била причината сър Алекс Фъргюсън да остави Манчестър Юнайтед без треньор в мача за Купата на лигата срещу Скънторп.

Червените дяволи спечелиха леко с 5:2 като гост, въпреки че играха предимно с резервите, а при липсата на Фъргюсън, като мениджър на Юнайтед бе записан помощникът му Майк Фелън.

Официалната версия за отсъствието на сър Алекс бе, че ще гледа мача от Примера дивисион между Валенсия и Атлетико Мадрид, за да разузнава прилепите, които са следващ съперник на англичаните в Шампионската лига.

Според „Дейли Мейл” обаче истинската причина за присъствието на Фърги на Местая е в Атлетико Мадрид, и по-специално това е вратарят Давид Де Хеа.

Въпреки че е едва 19-годишен, Де Хеа е титуляр на вратата на дюшекчиите и именно той пази за мадридчаните в спечелените финали за Лига Европа и Суперкупата на Европа.

Сър Алекс търси наследник на Едвин Ван Дер Саар и иска да се увери на живо в качествата на испанския младок.

Предполагаемата цена на Давид Де Хея е 12 милиона паунда, като от Атлетико вероятно биха се съгласили да се разделят с него срещу тази сумата, тъй като разполагат с достоен негов заместник в лицето на 21-годишния Серхио Асенхо.