Атлетико Мадрид спря победния поход на Валенсия, и измъкна 1:1 от гостуването си на „Местая”. Точката, която взеха „прилепите”, след три поредни победи в Примера дивисион, ги изравни с Реал Мадрид на върха, като и двата състава са с по 10 точки, но столичани са с по-добра голова разлика. Успех щеше отново да направи Валенсия едноличен лидер, но сега силите в челото отново са напълно изравнени. Атлетико Мадрид пък попадна в Топ 4, поне за малко, преди изиграването на последните срещи от четвъртия кръг в четвъртък.

Шимао Саброса откри резултата в 19-та минута за стартиралия мощно отбор от Мадрид. Антонио Лопес намери по перфектен начин португалеца, и той с диагонален изстрел в наказателното поле направи 1:0.

Авансът на Атлетико се запази много дълго, въпреки всичките старания на домакините да стигнат до изравняване, а след това да търсят и пълен обрат. Кике Санчес Флорес обаче направи доста дефанзивни смени в последните 15-тина минути, като извади Хосе Антонио Рейес и Раул Гарсия, а на тяхно място се появиха Фран Мерида и Хуан Валера. Така бившият наставник на Валенсия за малко да изпусне точката с настоящия си тим.

Ариц Адурис успя да изравни, след като засече с глава центриране на Давид Албелда отдясно, в 83-та минута, и така остави достатъчно време на своя отбора да търси и трите точки. Валенсия натисна сериозно в оставащите десетина минути, но Атлетико бързо се прегрупира, и въпреки че вече нямаше възможност да търси успех, а и Шимао също бе заменен в края, поне си тръгна от негостоприемната Валенсия с точка.