Носителят на трофея в турнира за купата на Лигата в Англия – Манчестър Юнайтед разби с 5:2 отбора на Скънторп Юнайтед. В състава на „червените дяволи” липсваха редица от титулярите на тима, в това число и българина Димитър Бербатов. Най-големият отсъстващ за гостите обаче бе самият мениджър на тима сър Алекс Фъргюсън.

Шотландският специалист предпочете да лети до Валенсия, където да наблюдава местния тим срещу Атлетико Мадрид. Както е известно „прилепите” са съперник на Юнайтед в Шампионската лига. Като мениджър на Манчестър днес бе записан асистенцът на Фъргюсън Майк Фелан.

Любопитно е да се отбележи, че сър Алекс пропуска едва третия си мач на кормилото на Манчестър Юнайтед в последните 24 години, откакто води състава от „Олд Трафорд”.

Точни за успеха на Юнайтед в третия кръг на турнира бяха Гибсън, Смолинг, Жи Сун Парк и Майкъл Оуен, който заби две попадения. За домакините от Скънторп се разписаха Райт в 19-ата минута, който откри резултата и Уулфорд в последните секунди.

Националът Стилиян Петров същ остана извън групата на своя Астън Вила при победата над Блекбърн Роувърс с 3:1. Домакините от Бирмингам губеха в резултата, но след попадения на Хески и Ашли Йънг стигнаха до победата, която ги класира за четвъртия кръг на турнира.

Тимът на Уигън Атлетик също продължава напред след победа с 2:1 над Престън Норт Енд.