Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е изключително щастлив от пробива, който бележи младият талант на клуба Маркъс Рашфорд.

Въпреки своите скромни 18 години, нападателят вече има 5 гола за първия тим и в отсъствието на Уейн Рууни е повече от ключова величина в състава на мениджъра Луис ван Гаал. Младокът вече е основна тема за разговор сред феновете на „червените дяволи“ след важните му попадения в дербитата срещу Арсенал и Манчестър Сити.

Райън Гигс: Искаме повече местни момчета в състава

По тази причина Фъргюсън заяви, че бъдещето пред Юнайтед изглежда светло, стига клубът да продължи традицията с промоция на талантливи младоци от школата. „Ван Гаал даде шанс на девет млади момчета да дебютират. Смятам, че бъдещето е добро. Рашфорд е чудесен пример за това каква е същността на Манчестър Юнайтед“, коментира шотландецът.

Изумително! Ван Гаал държи Рашфорд далеч от първия тим

„Юнайтед е единственият клуб, който веднага ще открие някого като Рашфорд и ще му даде шанс. Няма по-добро място в Англия за развитие на младите таланти. Рашфорд е сензация, каквато не сме виждали от години“, добави Фъргюсън.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS