Харчещият много пари за трансфери на скъпи футболисти Манчестър Юнайтед трябва да продължи да дава път и на млади играчи от клубната академия, заяви легендарният футболист на "червените дяволи" Райън Гигс.

В последните два сезона 20-кратните шампиони на Англия похарчиха стотици милиони лири за селекция, но през пролетта са принудени да дават шанс за изява и на юношите на клуба. Младият нападател Маркъс Рашфорд направи поредица от силни мачове с екипа на първия отбор и реализира пет гола във всички турнири.

"Смятам, че това винаги ще бъде част от философията на клуба. Това е част от историята. Да, ние можем да купим играчи от световна класа, но искаме и хора от града да играят на терена. Имаме нужда от футболисти, които са били в академията. Те са важна част от историята на Юнайтед", коментира Гигс.

"Червените дяволи" изостават на 16 точки след лидера в английското първенство Лестър Сити по-малко от два месеца до края на сезона. В турнира за купата на Футболната асоциация Манчестър Юнайтед ще има преиграване с Уест Хем на 13 април. Двубоят ще се проведе на "Болейн Граунд" в източната част на Лондон./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS