Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс направи интересно разкритие относно изгряващата звезда на отбора Маркъс Рашфорд. Според някогашния полузащитник 18-годишният младок изпълнявал преки свободни удари със стил, който твърде много приличал на този на Кристиано Роналдо.

Скоулс е добре запознат с качествата на младока, тъй като проследи голяма част от пътя му от клубната академия към първия тим. За рижия любимец на „Олд Трафорд“ не е никак изненадващо, че Рашфорд бързо успя да се наложи в схемата на мениджъра Луис ван Гаал.

Кой е Маркъс Рашфорд?

Макар цяла Англия вече да е запленена от процъфтяващия талант, Скоулс смята, че той още не е разкрил всичките си оръжия пред широката публика.

„Рашфорд изобщо не е изненада за мен“, коментира Скоулс. „Виждал съм го как игае още когато беше на 14. Тогава той беше в отбора на Пол МакГинес (бивш треньор на юношеския тим до 18-годишна възраст – б.р.).“

„Винаги сме знаели, че той има талант. Засега той направи само няколко мача за първия отбор и въпреки това се вижда, че головете му са такива, каквито бележат само големите голмайстори. Той обаче има още толкова много потенциал. Бърз е и знае какво да прави извън наказателното поле. Всъщност той притежава доста силен удар от дистанция. Още не сте го виждали, но той изпълнява преките свободни удари по много характерен начин – почти както го прави Кристиано Роналдо“, допълни Скоулс.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS