Челси измъкна трудна победа у дома с 3:1 над Саутхемптън. Тревор Чалоба откри в 9-ата минута, а след час игра Джеймс Уорд-Праус изравни от дузпа. С голове в края Тимо Вернер (84) и Бен Чилуел (89) донесоха победата на лондончани. В последния четвърт час "светците” играха в намален състав, след като техният капитан Уорд-Праус получи червен картон.
Лондончани пропуснаха да започнат с летящ старт, след като Тимо Вернер не успя да преодолее вратаря Макарти. Това се случи в деветата минута, когато след ъглов удар топката бе отклонена от Лофтъс-Чийк и стигна до Тревор Чалоба, който с глава я насочи към мрежата.
 
В 22-ата минута и гостите имаха своя шанс, но удар на Уорд-Праус мина покрай вратата. Секунди по-късно Челси можеше да удвои преднината си, но Лофтъс-Чийк от воле прати топката встрани от лявата греда на Макарти. 
Попадение на Лукаку пък не бе зачетено заради засада. В 41-ата минута беше отменен гол и на Тимо Вернер, тъй като бе отсъдено нарушение на Аспиликуета в началото на атаката.
 
След час игра Саухамптън изравни. Нарушение на Чилуел срещу Ливраменто доведе до дузпа, която  бе реализирана от Уорд-Праус. "Светците" заиграха още по-добре, но в 77-ата минута капитанът им Джеймс Уорд-Праус получи червен картон за грубо влизане в краката на Жоржиньо. Първоначално Мартин Аткинсън му вдигна жълт картон, но след като разглежда ситуацията на монитора край страничната линия, реферът промени решението.
 
Това внесе импулс в играта на Челси и в 84-ата минута Вернер прати топката в мрежата след подаване на Аспиликуета за 2:1. "Сините" стигнаха до ново попадение минута преди края, когато след две поредни греди на Лукаку и Аспиликуета, Чилуел стреля от воле, вратаря Макарти изби, но технологията съобщи на рефера, че топката е минала голлинията - 3:1.