Наскоро медиите на Острова шумно раздухаха така наречения расистки скандал между Джон Тери и Антън Фърдинанд, като капитанът на Челси и Англия на практика бе обявен за закоравял расист.

Снощи след полунощ, след победата на лондончаните с 3:0 над Валенсия и класирането за 1/8-финалите в Шампионската лига, Тери отпразнува в популярен лондонски клуб своя 31-ви рожден ден, който всъщност е днес.

Сред гостите на английския национален бранител бяха редица футболисти от Висшата лига, сред които съотборниците му в Челси Ашли Коул и Хуан Мата, нападателите на Уест Хем Джон Карю и както и Карлтън Коул, Питър Крауч, Джърмейн Пенънт и Рикардо Фулър от Стоук Сити.

Тук остава отворен въпросът дали Джон Тери наистина е расист или е набеден за такъв, при положение, че по-голяма част от футболистите, гостували на партито за рождения му ден са именно тъмнокожи.

В края на празненството папараци заснеха футболните звезди, напускащи клуб „Funky Buddha“, като в неотчетлевия поглед на Джон Тери отчетливо се четеше стабилно количество погълнат алкохол.

Като истински „професионалист“ Джърмейн Пенънт на излизане от дискотеката се придвижваше криволичейки, сякаш прави поредица от финтове срещу въображаеми противници, вместо да върви в права линия като трезвеник.

СНИМКИ от рождения ден на Джон Тери можете да видите тук!