Въпреки категоричното мнение на Джон Тери, че не е обиждал на расистка основа Антон Фърдинанд по време на мача срещу КПР (0:1) вчера, феновете в интернет се активизираха, за да докажат, че футболистът на Челси не е толкова невинен, колкото твърди.

В мрежата се разрази истинска буря по повод случилото се и наболелия расистки проблем в Англия. Капитанът на Челси е използвал нелицеприятни думи по адрес на съперниковия играч при една от ситуациите, в които главният рефер не е отсъдил в полза на отбора на Роман Абрамович.

Всичко това е „доказано” чрез видео материал, разпространяващ се в социалните мрежи, в който дори със субтитри са посочени изречените думи от Тери. Обидите обаче са разчетени по устните на футболиста чрез догадки.

Само за няколко часа, видеото е било наблюдавано от над 27 000 пъти. В устата на Джон Тери, поне според автора на клипа, личат думите „Anton you f***ing black c***... f***ing nobhead”, което и без превод означава, че има расистка обида. Ако разбира се, това действително е било изкрещяно от звездата на Челси.

Според защитниците му обаче, капитанът не е използвал думата „black” (черен), а „blind” (сляп).

Самият Джон Тери побърза да отхвърли всички обвинения, като заяви: „Разочарован съм, че хората имат погрешни заключения за това, което са видели да казвам на Антон”.

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО ДОКАЗАТЕЛСТВОТО!