Футболната асоциация на Англия наложи цензура на капитана на футболния отбор на страната Джон Тери, като му забради да говори по темата за скандала с Антън Фърдинанд.

Става въпрос за случката по време на двубоя от Висшата лига между Челси и Куинс Парк Рейнджърс, за която Фърдинанд твърди, че Тери го бил обидил на расистка основа.

В момента тече разследване по случая и ФА забрани на бранителя на Челси да отговаря на журналистически въпроси по темата, докато той се готви с националния отбор на Англия за контролата с Швеция във вторник.

От Футболната асоциация са забранили на Джон Тери да дава отговор дори на въпроси от рода на това как той очаква да бъде посрещнат от феновете на Уембли по време на утрешния двубой.

Интересно е, че в Англия вдигнаха изключително голям шум около въпросната случка с Антън Фърдинанд, опитвайки се да накажат Тери за расизъм, което е странно с оглед на факта, че той дълги години той е партньор с брат му Рио Фърдинанд в центъра на защитата на националния отбор на Англия.

В Челси пък Джон Тери има съотборници с доста по-тъмен цвят на кожата от Антън Фърдинанд, като Дидие Дрогба например, но двамата имат отлични отношения и е много по-вероятно да става въпрос за скарване на лична основа, а не на расова.