В мач на живот и смърт Челси победи като домакин Валенсия с категоричното 3:0 и се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига. Главен герой за успеха на сините от Лондон бе Дидие Дрогба, който вкара два от головете, а за другия асистира.

С играта си във вторник вечер Дрогба накара феновете на Стамфорд Бридж не само да се радват, но и да се питат защо от Челси се опитват да разкарат котдивоарския нападател, който показа, че все още може да влачи тима на гърба си, когато ножът опре до кокала.

Англичаните започнаха отлично срещата от последния кръг на Група Е в ШЛ и още в третата минута поохладиха надеждите на Валенсия за класиране напред. Бившата звезда на прилепите Хуан Мата получи топката в пеналта на гостите, финтира бранител, подаде на Дидие Дрогба, който финтира друг защитник и от осем метра простреля Диего Алвес.

В 22-ата Челси удвои, след като Дрогба направи извеждащо подаване към Рамирес, Виктор Руис не се намеси убедително и позволи на бразилския национал да остане очи в очи с вратаря в ситуация, при която нямаше как да сгреши.

В 76-ата минута се повтори комбинацията от първия гол, когато Мата асистира на Дрогба и опитният голаджия се разписа отново за крайното 3:0. Секунди по-късно Дидие Дрогба бе заменен от Фернандо Торес, за да може да обере бурните овации на лондонските фенове.

С този успех Челси не само се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига, но и зае първото място в Група Е, след като в другия двубой от последния кръг досегашният лидер Байер Леверкузен не успя да победи като гост аутсайдера Генк. Двубоят в Белгия завърши при равенство 1:1, след като Йеле Фосен даде преднина на домакините в 30-ата минута, а Ерен Дердийок изравни за аспирините 11 минути преди края.

Така Челси и Байер продължават напред в ШЛ, Валенсия отива в Лига Европа, а Генк ще се концентира върху домашната сцена.

Крайно класиране в Група E:

1. Челси 11 т.

2. Байер Леверкузен 10

3. Валенсия 8

4. Генк 3