Отборът на Манчестър Сити се класира за петия кръг на турнира за Купата на Англия, побеждавайки елитния Кристъл Палас в Лондон. Възпитаниците на Пеп Гуардиола не срещнаха особени трудности срещу Палас и се наложиха с 3:0.

Головете за успеха на „гражданите“ реализираха Рахийм Стърлинг, Лирой Сане и Яя Туре.

Гостите от Манчестър имаха териториално предимство през целия двубой и бяха отборът, който диктуваше събитията на терена.

Въпреки по-добрата игра на „гражданите“, резултатът в мача бе открит малко преди почивката. В 41-ата минута на двубоя на „Селхърст Парк“, Рахийм Стърлинг бе точен след асистенция на централния нападател за Сити в този мач Габриел Жезус.

Второто полувреме бе далеч по-лесно за гостите, които успяха да реализират нови два безответни гола. Лирой Сане предреши крайния победител в мача с втори гол в 71-ата минута. Крайният резултат бе оформен в даденото от съдията продължение от ветерана Яя Туре.

Една от изненадите на този етап от турнира дойде в Оксфорд, където местният тим отстрани Нюкасъл. Домакините се наложиха с 3:0 и също намериха място в следващата фаза на ФА Къп.

По-рано днес Уулвърхемптън шокира, като изхвърли от надпреварата Ливърпул. „Вълците“ победиха с 2:1 насред „Анфийлд“.

В Лондон отборите на Тотнъм и Уикъмб сътвориха истинско зрелище с марка „ФА Къп“. „Шпорите“ спечелиха с 4:3, а победният гол за тях дойде в 97-ата минута.

Ето и останалите резултати от днес:

Ливърпул – Уулвърхемптън 1:2

Блекбърн – Блекпул 2:0

Бърнли – Бристъл С 2:0

Челси – Брентфорд 4:0

Линкълн – Брайтън 3:1

Мидълзбро – Акрингтън Стенли 1:0

Оксфорд – Нюкасъл 3:0

Рочдейл – Хъдърсфийлд 0:4

Тотнъм – Уикъмб 4:3