Черният месец януари 2017 година донесе пореден провал Ливърпул, сега в четвъртия кръг на ФА Къп. Юрген Клоп и компания бяха елиминирани с 2:1 от 18-ия в Чемпиъншип Уулвърхемптън, при това на терена на „Анфийлд“.

Ливърпул изигра осем срещи във всички турнири досега през новата година, от които стигна до победата само в една – при преиграването с четвърторазредния Плимут отново за ФА Къп, но в предишния кръг.

В останалите двубои грандът допусна 4 загуби /от Саутхемптън на два пъти, и по веднъж от Суонси и сега от Уулвърхемптън/, записа и три равенства /със Съндърланд, Плимут и Манчестър Юн/.

Януари завършва за Ливърпул с дерби срещу Челси в последния ден на кошмарния месец.

Юрген Клоп

източник: Gulliver/Getty Images

9000 от зрителите на „червения“ стадион, фенове на „вълците“, скочиха на крака още в 1-ата минута. Тогава след центриране от фаул на португалеца Елдер Коща най-високо скочи Ричард Стиърман и с глава заби топката в мрежата на Ливърпул. Повторенията показаха, че играчът на „вълците“ по-скоро е в засада, но съдиите не забелязаха това. 

Между другото на стадиона се очакваха 8300 гостуващи привърженици, но дойдоха дори със 700 души повече.

После Коща направи за смях половината тим на Ливърпул със свой дрибъл между съперниците, но португарецът не сполучи с удара.

Все пак той даде началото на убийствената контра за Уулвс, при която австриецът Андреас Вайман покачи на 2:0 за гостите в 41-ата минута.

Юрген Клоп

източник: Gulliver/Getty Images

Ливърпул имаше 80 процента владеене на топката след почивката, но опасностите отсъстваха. Чак в 86-ата минута Дивок Ориги бе забравен при едно разбъркване и намали на 1:2.

После пак той имаше шанса дори да изравни, но този път бе спрян.

Исландецът Бьодварсон при ответната контра не вкара по чудо трети гол за Уулвс. „Оранжевите“ устискаха, а Ливърпул се провали отново – 1:2 и отпадане от ФА Къп.