Легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел заяви, че само двама са подходящите кандидати, които в този момент могат да застанат начело на тима, ако сър Алекс Фъргюсън реши да сложи край на кариерата си. Датчанинът призна, че според него Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо са единствените треньори, които биха се справили на „Олд Трафорд“ в момента.

„Това е въпрос, за който се говори от 10 години, защото преди 10 години сър Алекс бе казал, че се оттегля. Все още не се е отказал, слава Богу. Но това е труден въпрос. Ако говорим в момента, кандидатите ще са Жозе Моуриньо или Пеп Гуардиола. Не виждам други възможни, които биха се справили с работата в момента“, коментира Шмайхел пред българските журналисти.

„Но това не бе така преди пет години, Гуардиола не бе споменавам изобщо тогава. Моуриньо също не бе подходящ тогава. Марк Хюз и Стив Брус бяха актуални имена тогава. Но те вече не са дневен ред. А след пет години, кой знае дали Моуриньо и Гуардиола ще се спрягат тогава“, добави той.

„Сър Алекс може да е на 70 години, но със сигурност акълът му не е на толкова. Той е много добре, поддържа се в страхотна форма. Невероятно много обича това, което прави, не виждам промяна за тези 25 години. Ако реши да се отказва, ще е или заради своето здраве, или заради здравето на жена си. Нищо друго не би го отказало“, каза още Петер Шмайхел.