Легендата на датския футбол Петер Шмайхел заяви, че Дания трябва задължително да победи България в световната квалификация през март, ако иска да запази шансове за класиране за Мондиал 2014 в Бразилия.

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед е у нас по покана на Глобул, а ето какво сподели пред медиите днес за националните тимове на България и Дания:

Като погледна другите отбори в нашата група, трябва да кажа, че съм много разочарован от начина, по който се представя тимът на Дания. Трябва да можем да бием Италия, Чехия и България у дома, за да имаме шанс да се класираме за Световното. Мачовете ни с България тук и няколко по-късно срещу Италия бяха ужасни. По принцип винаги правим силни квалификации за такива първенства, но след като след три изиграни мача, изглежда, че вече нямаш шанс да се класираш, не е добре. Предстои ни домакинство срещу България през март, това е двубой, който задължително трябва да вземем. Преди две години можех да кажа, че ще бием всеки един тим, който дойде в Дания, но сега не съм толкова сигурен. Не знам какво ще се случи през март, ще трябва да изчакаме и да видим.