Бившият английски национал Алън Шиърър сподели, че нападателят на Ливърпул Анди Керъл ще изиграе решаваща роля за „трите лъва“ на задаващото се Евро 2012.

23-годишният гигант изпита сериозни трудности при аклиматизацията в състава на мърсисайдци след рекордния си трансфер за 35 млн. паунда, но в края на сезона сериозно подобри формата си.

„Той завърши сезона си по добър начин“, смята легендата на Нюкасъл. „Онзи Анди Керъл, който видях срещу Челси, е същият Анди Керъл, който гледах седмица след седмица в Нюкасъл.“

„Той мачкаше защитниците, вкарваше голове, търсеше свободните пространства. Качествата са налице. Понякога хората забравят, че цялата система на „свраките“ беше моделирана за него. Той винаги беше водещият елемент“, добави рекордьорът по отбелязани голове във Висшата лига.

„Възрастта е на негова страна. Той със сигурност има достатъчно време пред себе си. Надявам се да изгради партньорство с Луис Суарес, което да изтрае с години, защото Анди го заслужава. Той е добро момче“, завърши Шиърър.