Мениджърът на Фулъм Рой Ходжсън заяви, че само може да се гордее с футболистите си, въпреки загубата на финала в Лига Европа от Атлетико Мадрид в продълженията. Той отказа да вини когото и да било за поражението, дошло след гол на Диего Форлан в добавените минути.

„Атлетико Мадрид разполагаше с двама нападатели, които играха страхотно през целия мач. Трябва да отчетем това, но мисля, че и ние играхме добре, стана един повече от силен мач,” заяви Ходжсън малко след финала. „Мисля, че изглеждахме добре на терена, и смятах, че всичко ще се реши с дузпи, което разбира се, щеше да си е лотария.”

След страхотната кампания за Фулъм, в която лондончани отстраниха отбори като Ювентус и Хамбургер, Ходжсън наистина има поводи за гордост. „Не мога да съм нищо друго, освен горд с играчите си, за целия сезон, и за представянето им тази вечер. Мисля, че днешната ни игра, до известна степен, ни обобщава като отбор,” обясни опитният специалист.

„Цял сезон ние опровергаваме прогнозите. Момчетата ми играят по начин, по който никой в действителност не е очаквал,” продължи Ходжсън. „И днес дори, изоставахме с един гол, и намерихме сили да го върнем, да пратим мача в продължения, и почти стигнахме до дузпи.”

„Разбира се, след всяко поражение не можеш да си щастлив, дори ако е след продължения, но аз не мога да критикувам отбора. Мисля, че футболистите бяха великолепни както обикновено, и мисля, че феновете са наясно, че ние сме дали най-доброто от себе си,” каза още той.

„Такива мачове се решават от един миг, и нашият бе решен от хищническия инстинкт и завършващите способности на Диего Форлан,” завърши Ходжсън с похвала за нападателите на Атлетико. „Мисля, че успяхме да опазим донякъде Форлан и Агуеро, предвид тяхната класа. Просто не успяхме да ги опазим достатъчно дълго.”