Вратарят на Англия Робърт Грийн се надява да запази титулярното си място в състава на Фабио Капело, въпреки кошмарната грешка, която на прави срещу САЩ, лишила отбора му от победата. „Трите лъва” водеха с 1:0, преди Грийн да пропусне левашки топката след удар на Клинт Демпси. Според много английски специалисти, Дейвид Джеймс ще надене ръкавиците за следващия мач на тима срещу Алжир, но Грийн се надява това да не е така.

„Искам да поправя грешката си в следващия мач. Достатъчно силен съм психически, за да играя. Искам да играя във всеки двубой,” категоричен бе стражът. „И преди съм правил грешки, обичам да играя за страната си и искам да го правя възможно най-често. Знам, че сега трябва да понеса гнева на хората, но нека да е така.”

„Лесно е да играеш футбол, когато играеш добре. Но нещата се преценяват, когато дойдат трудните моменти и според начина, по който се справяш с тях. Тези моменти те подготвят психически,” обясни Грийн. „Не се подготвяш за страхотните спасявания, за перфектните мачове. Подготвяш се за травмиращите мигове.”

„Фабио Капело се отнесе нормално. На полувремето ми каза – няма проблем, забрави го – и аз го направих,” допълни той.

Робърт Грийн е сигурен, че има достатъчно опит да се справи с разочарованието. „На 30 години съм, като мъж съм готов за трудностите, подготвен съм. Достатъчно съм силен, за да премина през този момент, макар че не знам още, дали ще играя в следващия мач.”

Вратарят призна, че мачът със САЩ е бил по-скоро като среща от Висшата лига, отколкото от двубой на Световно:„Имаше много футболисти с английски стил, доста играчи от Висшата лига, включително в състава на противника.”

„Създадохме доста положения, но мачът се решава и от двете страни. Заради мен, и няколко пропуска, които направихме, не си тръгнахме с по-добър резултат,” завърши Робърт Грийн.