Старши треньорът на Англия Фабио Капело надали скоро ще обяви кой ще пази на вратата на „Трите лъва” в следващия мач на Мондиала срещу Алжир. Италианецът съобщи на Робърт Грийн, че ще застане в рамката срещу САЩ само два часа преди двубоя, завършил 1:1, и отказа да критикува своя възпитаник за ужасната грешка, която лиши Англия от победата.

„Вратарите правят грешки. Това е част от футбола. Трябва да го приемем, също както правим с грешките на съдиите и на нападателите,” заяви Капело. „Реших Грийн да пази снощи, защото игра много добре в последната контрола. Но грешката си остава грешка. Първо ще говоря с него, после ще решавам.”

Въпреки всички проблеми, които лъснаха в мача със САЩ, опитният специалист видя и позитиви в играта на своите, които го карат да вярва в класирането напред. „Видях английския дух, видях отборен дух,” каза той. „Видях, че момчетата ми се бореха за всяка топка. Не се притеснявам и за физическата им подготовка, защото бягаха много.”

„Като цяло съм много доволен от представянето на отбора. Само резултатът не бе добър. Но се намираме в добра фаза и мисля, че следващият мач ще е по-успешен,” завърши Фабио Капело.