Капитанът на Англия - Хари Кейн трябва да напусне Тотнъм, за да увеличи шансовете си за спечелването на трофеи в своята кариера, заяви бившият защитник на Манчестър Юнайтед - Рио Фърдинанд.

Кейн се превърна в един от най-резултатните нападатели в света, като има 130 гола в 185 мача за „шпорите“ във Висшата лига, но до момента няма спечелен трофей с клуба от северен Лондон. Тотнъм е на десет точки от лидера Ливърпул в Премиършип след седем изиграни кръга, а ситуацията за тима се влоши след унизителното поражение у дома от Байерн Мюнхен с 2:7 в Шампионската лига във вторник вечер.

„Това ме отвежда до Хари Кейн. Каква е целта ти във футбола? Да си голмайстор на клуба или да печелиш трофеи?“, започна той за BT Sport.

„И след това изниква следващият въпрос „Дали Тотнъм изглежда като отбор, способен да спечели трофей? Лично аз не смятам, че е такъв случаят. Смятам, че те бяха по-добър отбор преди две години“.

Фърдинанд бе изправен пред подобни въпроси в началото на кариерата си и избра да напусне Лийдс, за да премине в Манчестър Юнайтед през 2002. Неговото решение му донесе дивиденти, след като бившият бранител спечели шест пъти Висшата лига и веднъж Шампионската лига на „Олд Трафорд“.

„Имах възможността да напусна. Взех много бързо решение да отида и да спечеля трофеи. Хари Кейн вероятно също обмисля подобна алтернатива. Въпросите, свързани с бъдещето му, се нуждаят от отговори, и то скоро. Той е на 26 години – възможностите идват и си отиват бързо“, завърши Фърдинанд. /БГНЕС