Новият нападател на Ливърпул Рики Ламбърт не се съмнява, че бързо ще навлезе в ритъм, след като отборът постигна първата си победа за сезона.

Мърсисайдци победиха с 2:1 Саутхемптън в първия кръг от шампионата в Англия, като 32-годишният Ламбърт записа официален дебют, като се появи на смяна в края на мача срещу бившия си тим.

„Не смятам, че сме играли зле, просто не беше толкова плавно, колкото Ливърпул може да играе“, коментира английският национал.

„Мисля, че първият гол на Рахийм Стърлинг беше отличен: страхотен пас на Джордан Хендерсън и добър завършващ удар. Въпреки напрежението, под което ни ни подложи Саутхемптън, завършихме силно и спечелихме.“

„Беше наистина тежък мач и е хубаво, че взехме трите точки. Първият мач винаги е нервен, тъй като никога не си достатъчно остър, колкото ти се иска да бъдеш. Вълнението е голямо, а ти отчаяно искаш победата, макар да не си сигурен как точно ще играеш. С победа по-лесно ще навлезеш в ритъм.“

„Беше странно да изляза срещу бившите съотборници. Не съм имал много такива ситуации в кариерата си, но трябва да бъдеш професионалист. Феновете на Ливърпул направиха дебюта ми специален, същото важи и за тези на Саутхмептън, които показаха огромно уважение и привързаност“, допълни Ламбърт.