Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю индиректно засвидетелства подкрепата си към Ливърпул и използва казуса с Луис Суарес, за да поиска от Футболната асоциация разяснения върху метода, по който се взимат решенията с дисциплинарните наказания.

Уругвайският национал получи забрана да участва в следващите 10 мача на своя тим заради това, че ухапа Бранислав Иванович от Челси по време на дербито, което приключи при 2:2. Решението предизвика доста двупосочни мнения, и то не без причина.

„Свраките“ припомниха случая с Калъм МакМанамън от Уигън, който се отърва без ретроспективна санкция за ужасяващото си влизане в краката на Масадио Аидара. От ФА посочиха като причина за решението си факта, че съдията е видял ситуацията в реално време, но не е предприел действия.

„Според мен ние, мениджърите се нуждаем от дискусия или нещо подобно, за да разберем как точно стоят нещата с тези дисциплинарни решения и да ги изясним“, заяви Алън Пардю. „От ФА трябва да отговорят (на Ливърпул, които поискаха обяснение на мотивите зад решението в писмен вид – б.р.), защото това, което ще кажат, представлява интерес за всеки от нас. Така всички мениджъри ще разберем защо мачовете са точно десет.“

„Трудно е да се прецени една такава ситуация. Това е инцидент, който шокира всички, включително и Суарес. На другия ден децата ни отиват да играят в парка и никой не би искал да види такова нещо там. Като казвам това, чувствам, че някои от наложените ни глоби са справедливи, но в същото време ти се иска да получиш по-ясна представа как точно се взимат решенията“, завърши англичанинът.