Вратарят на Ливърпул Хосе Мануел Рейна изрази доста бурно несъгласието си със санкцията, която Английската футболна асоциация наложи на неговия съотборник Луис Суарес.

Уругваецът отнесе наказание от 10 мача, след като в сблъсъка с Челси (2:2) през уикенда ухапа Бранислав Иванович по ръката. Пред 3 години нападателят, тогава футболист на Аякс, причини същото и на Отман Бакал от ПСВ Айндховен, като любопитното е, че почти веднага след първото си провинение бе продаден на „Анфийлд“.

„Имам се за приятел на Луис. Ясно е, че отношението към него е различно. Не знам дали защото е уругваец или заради предишния инцидент“, каза Рейна. „Той напълно разбира, че това, което направи, беше грешно, но 10 мача наказание е абсурдно, нечестно и извън всякакви разумни граници.“

„Не оправдавам това, което той извърши, но размерът на наказанието е несъразмерен. Луис знае, че допусна грешка, но такова отношение към него е необяснимо. Тези, които познават Суарес, знаят, че извън терена е тотално различен – той е страхотен човек и великолепен съотборник. Просто страда заради агресивния си начин на игра. Той играе като хлапе на улицата и това понякога може да бъде проблем.“

„Не мога да кажа дали става дума за лицемерие или ксенофобия, но е очевидно, че тук стандартът е друг. Някои футболисти се радват на различно отношение“, допълни Рейна.